Laskutuspalvelu

Mikä laskutuspalvelu on

Laskutuspalvelu liittyy olennaisesti kevytyrittäjyyteen. Laskutuspalvelun avulla yksityiset henkilöt voivat laskuttaa tekemästään työstä ilman tarvetta perustaa yritystä tai hankkia itselleen Y-tunnusta. Tällä tavoin henkilöllä on mahdollisuuksia myydä omaa osaamistaan esimerkiksi sivutoimisesti freelancer tai alihankkija periaatteella. Kun henkilö laskuttaa tekemästään työstä laskutuspalvelun kautta, ei hänelle maksettavan tulon katsota olevan yritystuloa vaan peruspalkkaa. Henkilö voi kuitenkin vähentää maksetut palvelumaksut verotuksessa tulonhankkimisvähennyksinä. Laskutuspalvelua tarjoava yritys ottaa yleensä noin 3-7 prosenttia palvelumaksua lähetetyn laskun loppusummasta. Tämä on loppujen lopuksi melko pieni summa, kun miettii mitä kaikkea sillä rahalla saa. Joillakin laskutuspalveluilla voi myös olla kiinteä palvelumaksun summa per lasku, esim. 5 €.

Miksi ottaa laskutuspalvelu käyttöön

Miksi sitten käyttää laskutuspalvelua, sen sijaan, että perustaisi oman yrityksen ja laskuttaisi itse? Kun myyt palveluitasi sivutoimisesti ja lähetät kuukauden aikana ehkä 1-5 laskua, ei ole mitään järkeä perustaa omaa toiminimeä. Itsenäisenä yrittäjänä sinun pitää hoitaa laskutuksen lisäksi kaikki lakisääteiset asiat, hoitaa kirjanpito, antaa kuitit mahdollisista käteismaksuista ja tehdä tulorekisteri-ilmoitus. Mutta kun hoidat laskutuksen kevytyrittäjänä laskutuspalvelun kautta, vältyt kaikelta tältä, sillä laskutuspalvelu hoitaa arvonlisäveron maksamisen ja laskuistasi saamasi tulot maksetaan sinulle laskutuspalvelun toimesta palkkana, josta tehdään ennakkopidätys verokorttisi veroprosentin mukaan.


Yksinkertaistettuna homma toimii näin:


1. Sinä hankit asiakkaan ja sovit tämän kanssa suoritettavasta työstä ja siitä maksettavasta palkkiosta.

2. Kun työ on suoritettu loppuun sovitussa ajassa, luot laskutuspalvelussa laskun, joka lähetetään asiakkaalle.

3. Kun asiakas maksaa laskun, vähennetään siitä tarvittavat maksut ja verot, jonka jälkeen loppusumma maksetaan sinulle palkkana ilmoittamallesi tilille.

Kannattaako laskutuspalvelun käyttäminen

Monelle tavalliselle kaduntallaajalle kevytyrittäjyys ja laskuttaminen laskutuspalvelun kautta saattaa olla vielä hieman vieras käsite, vaikka aiheesta onkin ollut viime aikoina paljon keskustelua esim. siinä yhteydessä, miten voidaan helpottaa yksityisten henkilöiden yrittäjyyttä. Monelle yritykselle tämä on kuitenkin todella tuttua ja joissakin tapauksessa he jopa suosivat sitä. Jos yrityksellä on esim. vaikka projekti, jonka he tietävät kestävän kaksi kuukautta. Heillä olisi tarvetta henkilölle, joka toimisi projektin parissa vain kahtena päivänä viikossa jo olemassa olevan henkilökunnan lisäksi. Tällaisessa tapauksessa yritys ei lähde palkkaamaan uutta työntekijää, jos heillä ei ole tarjota tälle kokopäiväistä työtä projektin aikana eikä projektin jälkeen. Paras vaihtoehto on silloin ostaa tämä palvelu henkilöltä, joka pystyy laskuttamaan yritystä tehdystä työstä.

Yleistyvä tapa myydä omaa palvelua

Muutama vuosi sitten kevytyrittäjyydestä puhuttiin huonommassa valossa, koska asiasta ei ollut silloin vielä niin paljon tietoa. Mutta tänä päivänä, kun tietoa ja kokemusta on enemmän ja nähdään myös kaikki se potentiaali, mitä kevytyrittäjyys ja laskutuspalveluiden käyttö tarjoaa ja mahdollistaa, ovat puheet selvästi positiivisemman sävyisiä. Nuori, joka ei löydä kesätöitä, voi laskutuspalvelua käyttämällä hankkia itselleen työkokemusta toimiessaan kevytyrittäjä, esim. auttamalla ikäihmisiä tietokoneongelmien kanssa, leikkaamalla nurmikoita ym.

Laskutuspalvelun kautta voi siis laskuttaa sekä yrityksiä että yhdistyksiä ja myös yksityishenkilöitä. Jos leivot vaikkapa pullaa golfklubin talkoisiin, voit sopia laskutuksesta. Jos leivot kakkuja yksityishenkilöille erilaisiin juhliin ja tapahtumiin, voit sopia laskutuksesta. Jos olet trubaduuri ja esiinnyt kesällä häissä, voit sopia laskutuksesta. Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka kauan, sillä laskutuspalvelun käyttäminen todellakin tuo niin paljon mahdollisuuksia yksityishenkilöille laskuttaa tekemästään sivutoimisesta työstä.

Miten valita oikea laskutuspalvelu

Tänä päivänä kevytyrittäjyys on erittäin suosittua ja sen myötä myös laskutuspalveluita on tarjolla Suomessa jo useampia. Kaikki laskutuspalvelut toimivat melko lailla samalla tavalla, joten on oikeastaan henkilön oma makuasia, minkä laskutuspalvelua tarjoavista tahoista valitsee. Palvelumaksuissa saattaa olla pieniä eroja. Sillä voi olla vaikutusta silloin, jos palvelulla on kiinteä palvelumaksu ja sinä lähetät paljon pieniä laskuja tai vastavuoroisesti isompia laskuja. Valitse laskutuspalvelu kuitenkin sen perusteella, että sinulla on mahdollista lähettää laskuja myös ulkomailla oleville yrityksille, sillä monella alalla, esim. jos olet sisällöntuottaja, sinulla voi olla asiakkaita myös muualta kuin Suomesta. Jos olet joskus miettinyt myyväsi osaamistasi kevytyrittäjänä, kannattaa tutustua laskutuspalveluihin ja niiden tarjontaan. Yllätyt varmasti siitä, miten helpoksi laskuttaminen tällaisten palveluiden kautta on tehty. Ja tämä tieto auttaa sinua päätöksessäsi aloittaa matkasi kevytyrittäjänä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Kerromme mielellämme kevytyrittäjyyden eduista ja miksi KevytPRO on paras ratkaisu laskuttaa ilman omaa yritystä. Toivotamme sinut tervetulleeksi muiden KevytPROlaisten kasvavaan ja tyytyväiseen joukkoon!
  SOITA:

  010 209 1091

  MEILAA:

  info@kevytpro.fi

  OSOITE:

  Menuetto Business Center
  Huopalahdentie 24, 00350 Helsinki
  FINLAND

  © Osuuskunta Kevytyrittäjät Pro Suomi – 2021. Huopalahdentie 24, 00350 Helsinki

   

  010 209 1091info@kevytpro.fi